De schuimwolkjes in de vorm van een logo worden voortgebracht uit een Flogo unit of ook wel -generator genoemd. De Flogos zijn schuimwolkjes opgebouwd uit schuimvloeistof en helium. Op die manier wordt er een stevige schuimwolk voortgebracht die door een op maat gemaakte mal wordt geperst.  Op het moment dat de schuimwolk door de mal is geperst en dik genoeg is, wordt deze los gesneden. Vervolgens zal de Flogo zijn weg in het luchtruim vinden en kan deze afhankelijk van het weer tot wel 30 minuten en kilometers ver vliegen.

Er zijn twee soorten units variërend in formaat. Er is een unit met een persoppervlak van 90cm en een unit met een persoppervlak van 60cm. Deze units zijn apart in te stellen. Op die manier kan de vlieg frequentie, de grootte, de hoogte en de dikte van de schuimwolkjes geregeld worden. De vliegcapaciteit varieert tussen de 100 en de 250 Flogos per uur. Dit is afhankelijk van de instellingen en de gewenste dikte per schuimwolkje.

In overleg met Showeffects kunnen de mogelijkheden voor uw logo of vorm worden geschetst. De Flogos worden voordat ze op het daadwerkelijke evenement gevlogen worden altijd eerst getest om  deze te optimaliseren. Mocht het vliegende schuimwolkje tot landing komen of in de lucht uit elkaar vliegen dan laat deze nauwelijks tot geen overblijfselen achter. Dit komt doordat het opgebouwd is uit een afbreekbare schuimvloeistof en helium. Om die reden zijn de Flogos natuurvriendelijk en volledig veilig voor mens en dier ofwel ecologisch verantwoord.

Neem een kijkje in het menu voor meer informatie, referenties of video’s. U kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.